Thursday, May 25, 2017

Day 19

Assalamualaikum sayang

fnally i manage to find time and update my blog..its been 10 days am away updating dalam ni as i promised myself i would..

I've been so bz with my work and at the same time am doing some other work jugak but how bz i am u still my num 1 priority..

This weekend kita dah nak sambut Ramadhan kan..genap Ramadhan yang ke 3 and tiap kali tulah i will on my no fren u mode..hahahahaha...this time its for good and we both understand why..But before Ramadhan haritu i dah tanya awal awal ur fav colour kan and u choose turquoise and yes insyallah macam tiap tiap tahun definitely i akan sediakan..Ntah dah jadi kebiasaan kot..

Diam tak diam dah 6 tahun i stop salam tangan "suami"kan..and ntahlah..biar masa tentukan semuanya.Jodoh? masih waze cari i kat mana agaknya..kena remind tuk update apps kot..

I miss preparing baju raya someone..i miss getting someone baju raya..prepare kuih raya eh banyak lah..

Tapi...

Tiap kali Ramadhan lah the fear of 6 years back haunted me..its not easy for me sayang..i still ingat apa yang dia buat. And i tak nak u jadi macam dia..buka puasa dengan airmata tu tak best tau sayang..

Sayang..i have so many things to write tapi nantilah..cuma i mohon u doakan yang bebaik jer tuk i.

Sayang u tau tak what will i said to myself bila i was in trouble.."sabar ina..insyallah ada rezeki tu..kena percaya rezeki insyallah datang" and Alhamdulillah rezeki tak pernah salah alamat .

Sayang,,its getting late and lately ni memang i dah start tido antara kul 1 or 2am..ntahlah..i love talking to myself as if am talking to you lately ni..maybe sebab i miss u a lot..hmmm...yupe sangat rindu..kain yang u bagi jer buat teman i..

nanti i tulis lagi tau..

Love u sayang

Cembeng gal

Monday, May 15, 2017

Day 9

Assalamualaikum sayang..

Semalam am so so bz dengan kerja..

Keadaan ekonomi makin teruk kan..and so do the business.

Doakan yang bebaik sajer tau..nanti malam i update eh..

Am having mild migrain ni..

love you
Cengeng gal

Saturday, May 13, 2017

Day 8

Assalamualaikum sayang

Hari ni Sabtu..hmmm..macam biasa i tak keluar pun..pagi bangun siapkan breakfast and basuh segala baju yang ada..tu jerlah masa yang ada tuk membasuh..

Jap sayang nak angkat kain sbb dah bunyi guruh..

Ok settle ketepikan kain yang sidai tadi..phewww arini banyak cadar..sebab rimas dah lama cadar tak cuci..

Then lepas siap semua tu ni masa relax sebelum masak lunch..taklah masak cuma reheat lauk mlm smlm sebab banyak baki lagi..semalam i masak telur dadar, tahu goreng sambal n sayur meranti tumis..sooo banyak balance jadi lunch reheat jer sbb yang makan cuma berdua kan..

every weekend i akan buat bleach muka tau sayang..nak buang sel kulit mati..guna baking soda and lemon..pastu tenyeh kat muka..then cuci and letak toner. Dah 2 bulan sayang pkai toner buat sendiri..using alkaline water dengan apple cider shj..bau memang yucksssss tapi makes my skin better dari pkai toner ntah pape brand..

Tapi sebabkan minggu ni baru lepas waktu teeeeettt jadi banyak pulak jerawat nak mai kat muka..ni ada seketui tumbuh kat pipi...

Kalau sayang ada sini i buatkan homemade facial special for you...pakej siap urut and cabut uban..hihi..

Sayang..surely tengah golek with that two bunnies kan..

Have great weekend sayang..

Love you
Cembeng gal

Friday, May 12, 2017

Day 7

Assalamualaikum sayang

Rindu pulak dengan u..malam ni rasanya dekat 10 kali tengok your last seen..well i just need to be xtra strong i guess.

Know what syg..i planned another getaway trip to yupe Perhentian lagi..i always imagine that am going with you..

Sebab i know u suka pancing..i know u suka pantai.ingat tak our trip to Kuala Terengganu..punyalah bosan so we decide well u decide untuk gi mancing kat kolam..i guess kalau dengan perempuan lain sure dah mati bosan kan..well not me..i love looking at you pancing..u sabar sangat..walaupun tak dapat hasil pape pun..and best part u orang pertama ajar i memancing tau..

Lamaaaaa sangat tak dengar u gi mancing lagi..ntah mungkin u tak minat nak cerita dengan i lagi kot aktiviti you..dulu tiap kali keluar mancing u will take a pic and sent pada i..so i kutuk gelapnyaaaa kulit u.

Well telling bout that Perhentian trip .. kali ni i naik flight jer..JB KL and KB..dari KB my fren from perhentian willing untuk pick me up..u tau tak kenapa i suka sangat pergi sana? sebab i bole snorkeling dengan my fav guide..and biasanya dia akan bawak i kat tempat yang banyak coral..ya Allah the view sangat cantik..and i rasa tenang sangat..

N you tau tak kenapa i choose Perhentian..sebab situ jerlah tempat i can burst myself out..my fren know bout us..he saw me cried each time am there without telling him why pun dia dah tau..

Hmm Black..someone yang i accidently kenal masa my first visit to Perhentian..now become my best buddy..Nope his nothing to me..Allah temukan org yang ikhlas nak kawan dgn i..merata kat Perhentian tu yang i dah pergi..his my guide..

Impian i dari first time am there is untuk ajak u datang sana..we spent our days looking at the view..cantik sangat..kalau hati ni rasa macam sakit sangat..all i think of is Perhentian..tu jerlah penenang i..

Ingat tak pagi2 masa our trip kat KT...before breakfast we had a walk kat pantai..masa tu am happy sebab u ada dengan i..we had our own sweet time..kita tak cakap..kita cuma tgk ombak tu datang jer..coz u tau i berperang dengan diri i sendiri kan..yang u cakap cuma "dah dah jangan nak nangis" and u make that grin smile yang i rindu sangat..

How badly i want u to be mine i know u in a good hand of org yang ada sebelah u..

Am always be here for you...always..

love
cembeng gal

Day 6

Assalamualaikum sayang

Salam Nisfu Syaaban..i mintak maaf tau kalau ada salah dan silap i pada u and ur family..and as for you dah lama dah i padam marah geram benci sakit hati pada u...sebab memang tak ada pun. Anyway sayang.. semalam u baca yassin tak? sayang sangat kali ni i tak dapat raikan nisfu syaaban..my teeeeet datang pulak..

Semalam petang balik dari kerja i hampir kena that "pain"..tapi nasib cecepat amik my painkiller before the pain jadi teruk. phewww...

Masa memula kena dulu kena dekat ofis..masa kena ni memang kat ofis i nangis sebab sakit yang amat sangat.

The 2nd time kat rumah..it was a sudden attack..i thot i punya pinggang terpeliot jer tapi rupanya tak..masa tu my fren stay kat rumah lagi with me..nangis depan dia sebab sakit.Dia nak bawak gi hospital tapi i x nak...i tried to baring tapi memang tak jalan...tonggeng pun tak jalan..meniarap pun tak jalan...end result i amik painkiller...tu jer yang jalan...

And the 3rd time...i know kali ni kalau kena surely i x tahan..so masa kena i was in my room..cried in pain alone..and i called up my fren Amir untk standby if i need to be warded..sapu minyak..and this time x amik any painkiller...sebab memang if tak ok i nak admit hospital...alhamdulillah i have frens yang willing nak hantar ke hosp if am getting worst. Dia call me and check on me every hour to make sure am ok..alhamdulillah the pain tak seteruk the 1st and 2nd..it was very mild attack tapi seminggu tau nak hilang rasa sengal kat pinggang tu...

And semalam bila macam dah nak kena balik i tried very hard untuk biasakan sakit tu..tu yang terus control by taking painkillers..hihihi...dont worry about me am ok jer..

Biasalah bila kurang minum air masak itulah akibatnya...so advice untuk minum banyak air...

This morning surely u tengah baca yassin kan kat ofis..biasanya memang i selalu lupakan.surely macam terasa hati bila u senyap tak msg or tak reply..hahahaha..padahal tengah baca yassin..and kadang kadang tengah bz masak rite..hihhihi..

Sayang..i miss u...a lot...

take care..opps esok weekend kan..have a happy weekend dengan family yer..

Love u sayang

Your cembeng girl

Thursday, May 11, 2017

Day 5

Assalamualaikum sayang

Its Wesak Day harini means i tak boleh ganggu u..macam biasa lah kan...well sekarang dah tak kacau lagi dah..jangan risau..

Today i manage untuk buat necklace yang mahal dengan zero cent..yeay!! jimat duit i..

Sayang u must be spending ur time dengan anak2 u kan..bestnya..

Daily routine pagi bangun and buatkan sarapan untuk Mak Esah..semalam i masak lempeng with dhal and sambal tumis...simple..ngeeee...

Yupe tak keluar pun semalam..hujan Johor the whole day..

Sayang jaga diri...love u sayang

Love
Cengeng gal

Tuesday, May 9, 2017

Day 3 and 4

Hi sayang..

Its day 4 today..maaf i promised myself untuk tulis dalam ni daily tapi sebab balik semalam i was too tired with back to back meetings tu yang balik terus kebabom..yelah dah 2 malam i sleep around 2am and wake up at 5am

And yes semalam u told me that u cuti sebab penat and jiwa kacau..hope its not because of me. tho i know ada sebab i jugak..

And thank you jugak sebab ptg tadi u jawab my call..and yes at least i beritahu the truth sebab apa. Tentang u its all up to you,,semua keputusan ada pada you. Am always here..i wont force you i want nag u on this well tak pernah pun nag kan...and for me kita tetap kawan..

oppsie tau tak apa my daily routine sejak kenal u?

Pagi2 i selalu akan check pukul berapa u on ur whatsapp..dari situ i tau samaada u lambat ke tak.Jarang u lambat..paling awal u bangun pun dalam 4.45am or paling lambat dalam 6.10am macam tu..

Yupe tu daily routine yang i buat tau. Teringat pulak masa memula keluar dengan u. Dah lama ni u ajak keluar..tapi i asyik cakap malas..or dah masak or macam macam alasan lah..

Then satu hari ni i was soooooo bored sebenarnya..so i text u i cakap jom keluar and if dalam masa yg i berikan u x jwb then x yah keluar..hahahahaha...so ptg tu u cakap u ada talk2 which sebenarnya hmm i know its not..then kita keluar malam. Kita keluar around 10pm rasanya..then gi Mc D u order burger and i order kopi McD. And we had so much laugh...and mulut i tetiba tak berhenti bercakap..gosh! u cakap i mabuk kopi..

Opps sebelum tu first ayat keluar u jumpa i is "besarnya" hahahaha...i terus tunjuk penumbuk kat u hahahaha..so we had a long chit chat..and u jalan depan i ..i was looking at you from back..i gelakkan u and panggil u kenkang..hahahaha..

Then u sent me back home..tak lama lepas tu u text me and suruh i get ready sebab nak ajak keluar for the 2nd time.. ada ke org dating 2 kali dalam satu malam? on first meet pulak tu...hhahahaha..

So here we go...dah puas tawaf kita stop by kat station minyak..sebab ada minah tu tak tahan sangat nak terkucil kan..so lepas settle problem masuk kereta mintak tisu takde terus muka selamba kodok lap kat baju u..hahahahahaha...lepas tu gelak gelak tak berdosa kan...

You cakap mabuk kopi i tak hilang lagi sebab asyik nak bercakap jer...hahaha...and suprisingly kita bole menceceh sampai kul 4pg..then u sent me home u cakap suruh tolong kejutkan u untuk subuh..
Dahlah tak mintak num phone kan...so nasib that apps ada video call ada phone call...so berdering lah i call u...hahahaha...

Yang best sampai rumah boleh lagi sambung menceceh dengan u...dah suruh kejut tapi num phone dedua tak mintak..hahaha..kerek sangat kan..

Esok nya masing masing still kerek tak bg num kan..so adalah org tu tanya i...u tak nak mintak num i ke..hahahahahah...eiiiiii tak malu sangat..hahahahaha...

Banyak lagi ni episod me and you walaupun masa i kat Ipoh sangat sangat sekejap..

Hidup dalam memori tak salah kan sayang?

Memori tu ajar i jadi lebih kuat dari sebelumnya..

Did you know why i hug u kuat and lama haritu? sebab i've lost ayah and him without me having the chance of saying i love them so much..and i dont want it to happen to you..

And tadi ptg masa dgr suara u...ya Allah seronok nya i..if we were not meant for each other then please dont stop to love me cause i always love you..

take care sayang..

Love..
your cembeng gal

Sunday, May 7, 2017

Day 2

Assalamualaikum and good morning sayang..

Its 2nd day today..gosh bangun tido pagi tadi mata bengkak muka bengkak...i cried to sleep semalam..rindunya dekat u.

I cant stop thinking about u..your cheeky smile..that face apps yang u cuba buat kat muka i..that muay thai thing..i miss your laugh sayang..

Sayang tau tak malam ni final Mentor..setiap tahun either AF ke Mentor ke you will be the judge..taklah sedap mana pun u nyanyi..hahaha..tapi tengok u bersungguh tu yang buat am happy. Remember kita pernah karok dengan arwah? di KT..arwah asked you amik video..well its sweet of him cakap my voice taklah teruk..u jeles lah tu kan..hahaha..

Cakap tentang arwah..i miss him sayang..and i know you too..lepas dapat tahu dia meninggal i nangis dekat office..and i geram masa tu dengan u sebab u tak bgtau i..which yes masa tu i merajuk with you and u merajuk dengan i..al fatihah buat arwah..

Sayang..do you remember this word.."harapan tipis ke? harapan palsu ? or tiada harapan." hahaha..i miss that..

i rindu u syg...rindu sgt..honestly its different perasaan tu..

Its ok ... lama lama akan jadi ok kan..

Am strong  sayang..

I love you

love
Cengeng gurl

Saturday, May 6, 2017

Day 1

Baru reached home around 8pm tadi..terus mandi and had a chat sekejap with aunties..hmmm sayang did you know the whole journey i keep on crying non stop..mata jangan cakaplah dah bengkak and i cover it by wearing my glasses..

Balik tadi nampak kain u atas katil..remember that kain?

Sebelum pindah JB u bagi i kain pelikat u..u cakap hope it will always be with me..in fact it is..always be with me..

I hug it tightly..macamana i hug u sebelum balik tadi and i cried badly sama macam i cried and hug u sebelum balik tadi.

Baru sehari kan...no worries..am learning..dalam hidup tak selamanya kita akan senang kan sayang..rasa rindu..lonely..sunyi itu yang kita kena hadapi rite..

Kiss iman n iyad for me..

Love
Cembeng gurl

Assalamualaikum...

Kita hidup didunia ni dah banyak kita tersasar...terlalu jauh..bangun dan jatuh hidup kita atas tindakan kita sendiri samaada kita sedar atau tidak..

Sayang..its been 3 years now..selamat hari jadi yang ke 38..the first and finally i manage my time to be with you tho its a day early.Dalam sepanjang masa saat itu i appreciate every moment..trust me. Your likes your dislikes..semua dah set dalam kepala ni.

Sayang..i cant be sure if there always be another birthday that am gonna celebrate it with you. Kita tak tahu langkah kita akan berhenti sampai dimana..kita takkan tahu hati kita dapat bertahan sampai bila. If you ask me..yes i cant predict whats gonna happen in the future..but if you ask my heart..yes you always be in me..always,,

Someone told me and he told me these over and over again..kita bukan milik kita..apa yang kita ada bukan milik kita..hati kita nyawa kita harta kita..bukan milik kita..kita tak pernah punya apa apa..kita cuma perlu bersiap sedia melepaskan semua tu tanpa ada rasa kecewa sakit marah..am learning to absord it..benar kan sayang..it will never ever be milik kita apa pun jua..

Sayang..am writting this on your birthday..the first ever day am able to celebrate it with you..with a slice of cake asking you untuk tiup..we had so much fun semalam..till you need to excuse yourself..sayang percayalah am all ready untuk lepaskan apa yang bukan milik i..

Even i need to cry out loud..even it does hurt me badly..but yes am ready..am all ready...

Semalam you ada cakap.. " dalam hidup kita tak selamanya kita akan genbirakan? Ada masa ada shj masalah yang datang..ada masa kita rasa lonely..kita rasa sunyi"

Dulu ramai pesan dont love someone so badly cause i will get hurt badly nanti..i blame myself untuk itu..

Tapi i redha lepaskan apa jua perasaan ni..

I want you to be with your family tanpa ada sikit pun perasaan ragu..adakalanya lukakan perasaan sendiri itu perlu untuk kebaikkan semua orang. Bertahun kita sakitkan hati mereka..bertahun kita ikutkan perasaan sampai kita tak sedar banyak hati yang kita sakitkan..bertahun rahsia ini kita simpan..jadi rasanya dah tiba kita jangan sakitkan lagi hati mereka..terutama yang sentiasa setia sebelah u..

Sayang..jangan risau..u always and will always have a special place in me..i cant delete the memories between u and me,,

I still remember our first hola...the days when u sent me to work..ur first meal from me that chilli crab and butter crab..i still remember when u said " i selalu lalu depan umah tengok rumah u penuh kain kat depan" then later bila am moving out from Ipoh i told you " lepas ni u lalu depan umah i u takkan nampak lagi kain depan rumah"..ingat masa mula jumpa..ingat perasaan mula nampak u.. ingat masa u tgk i make up..ingat masa we spent our nights jalan..our ayam goreng kat Batu Gajah..ingat bila payahnya nak paksa u makan ubat..ingat bila u betulkan rambut..jgn risau sayang..masih terbayang u  cakap " rindu kening u..rindu bibir u..rindu mata u...rindu hidung u"...and yes latest was yesterday..u pegang muka i and buat that faceapps application...syg i promised u that i cherished every second am with you..

Sayang..kita tak pernah nampak jalan kita kan..kita tak pernah tahu bila ia akan berhenti kan..benar semua itu rahsia Allah..

This is not a goodbye syg..it never will be a goodbye..it cant never be..sebab i always want u to know am always be there for you..macamana nak say goodbye bila tiap kali nak balik i will always asked the driver to take one round to your house..

7 tahun dulu..a wife found out bout her man cheated on her..selama tulah dia rasa terasa sangat sangat terluka..airmata dia tak pernah berhenti sebab rasa tu sangat sangat sakit..and i dont want anyone to feel what i've been thru..and i tak nak jadi the bad women..

We can always and always be friend..apa yang akan jadi lepas ni biarlah ianya rahsia Allah..we still can live with memories..we keep the good ones..well we never had the bad ones in fact..remember that  i sayang sangat dengan u..i akan tetap rindu u..rindu mata u..rindu cabut uban u..rindu dengar kentut u..rindu tgk u..rindu bau ketiak u..u can always call me text me..