Friday, April 12, 2019

2019

Hahaha..tiber 2019 dah kan. Well am back to KL with new company dah ni. Upgrade my position and alhamdulillah for everything.

Tak nak cita pasal feelings lah bosan..yang penting they all are my bestie.Semua ada ruang sangat special in my heart. Definitely!

I have lesser time than i expected..tapi Allah is great planner..semua tersusun ikut as what i wanted it to be.

Apapun i love each and everyone of you with all my heart..

Thursday, January 11, 2018

HANOI










Went to Hanoi Vietnam early December haritu...well super nice view and place..tapi sekarnag malas buat caption hahaha...tgk jerlah pics yang berada adoooo ni..hahaha..

Well i will be in Turki dari 28th January till 6th Feb...nnt kita upload gamabr main snow eh hahahah

Tuesday, January 2, 2018

Am ok ..

Almost 6 years back am suffering from depression tapi i take it slow. One after another macam macam jadi. Lately ni banyak baca pasal depression sampai tried to bunuh diri semua.I've been thru that stage and am not embarrassed to say so. There one time i lari ke dapur terus amik pisau tried to kelarkan tangan..its not funny tau. It was when i cant stand being in one roof with my ex. I stopped from trying sebab its just stupid.

Well pada yang ada rasa depress just make yourself happy.Do what u love to do.Ignore everything. Its not worth it at all buat benda merepek ni. 

Apapun ur sadness ur story it will never change. If you feel like crying just cry..if you feel like laughing just laugh..

This is what i did to overcome my feelings...i just cry..it does help to reduce a bit of the burden in me...well not all tapi bolehlah...

Lately ni i love to listen to Sam Smith Am too good at goodbye...cuba hayati...

Yupe to you..nampak macam am weak kan? well i've been thru lots more than u ever imagine..it never breaks me at all..thank you for being a part of my life journey...

Monday, October 16, 2017

Kuantan

Ho yeah...its my first day here in Kuantan..honestly badan masih penat banget dengan event yang lama the other day..capek sangat sangat tau...

So for time being i tumpang dulu my aunty punya rumah...end of the month will be renting a room dekat depan airport jer ni...walking distance dah sampai opis..

Doakan rezeki semakin murah yer..insyalah....


Monday, October 2, 2017

Tak tau nak tulis apa

You hurt me again and again...and this time its unbearable..



Friday, August 18, 2017

Bebel

Ok semalam my long time best peren aka orang kampung datang JB so harus dan wajiblah iolls paksa dia jumpa walaupun dia tak berapa nak redha..hahaha..

Lepas balik dinner selak lah FB lelama...fuhyooo dalam diam dekat 5 tahun ek kenal..dari dia tak kerja sampai dah kerja pastu benti keje..dari selekeh sampai dah pandai pkai baju kemeja acah acah smart..

Well dear fren aka brother since his so young then me..i wish u all the best dalam hidup ni. Am a very proud fren seeing u fall tapi u raised and get back on track again. Tapi dari dulu sampai sekarang kalau tang buat resume ke proposal ke ni lah mamat paling hentam ikut dannn jer..hahaha...

He is so good in cooking. Ada one time tu masa raya haji..mak n sis raya kat Paris, bro raya di Singapore..sil raya kat China..jadi me raya alone with bibik kat rumah..makanya memang confirm tak masak papelah...terus mintak simpati sebekas nasi minyak pada mamat ni hahahaha...

Mak pun selalu order food that he cook. She just loves the way he cook. Ni kesukaan mak ni...hahaha...mak cakap muka dia muka selamba kodok..hahahahaha..

Kalau am back kat Muar nilah mangsa pertama i akan paksa keluar ngeteh..hihihi..mak memang takkan marah if am out with him..sampai kul berapa pun takde hal..tulah dalam banyak banyak orang memang mom strust him the most..

Well as i said tadi am super proud with what he achieved now sebenarnya..walaupun tak lah powerrr mana pun but to watch u grow from a boy to a man..really makes me super proud..gosh sangat mak mak statement hahaha...

Apapun i doa yang baik baik for your business nanti eh...

yang pasti i nak free sentiasa hahahah

Monday, July 24, 2017

Me....


Rindu pulak nak rambut macam ni..gosh lately bz kelaut sangat..i dont care bout my hair i eat what i want..well senang cerita i dont care at all bout myself..

This weekend nak spent time di Pulau Perhentian again...maybe balik tu need to chop chop my hair and betulkan the roots, taking care of my skin and my eating regime lah...seriously macam kak limah!

Saturday, May 6, 2017

Assalamualaikum...

Kita hidup didunia ni dah banyak kita tersasar...terlalu jauh..bangun dan jatuh hidup kita atas tindakan kita sendiri samaada kita sedar atau tidak..

Sayang..its been 3 years now..selamat hari jadi yang ke 38..the first and finally i manage my time to be with you tho its a day early.Dalam sepanjang masa saat itu i appreciate every moment..trust me. Your likes your dislikes..semua dah set dalam kepala ni.

Sayang..i cant be sure if there always be another birthday that am gonna celebrate it with you. Kita tak tahu langkah kita akan berhenti sampai dimana..kita takkan tahu hati kita dapat bertahan sampai bila. If you ask me..yes i cant predict whats gonna happen in the future..but if you ask my heart..yes you always be in me..always,,

Someone told me and he told me these over and over again..kita bukan milik kita..apa yang kita ada bukan milik kita..hati kita nyawa kita harta kita..bukan milik kita..kita tak pernah punya apa apa..kita cuma perlu bersiap sedia melepaskan semua tu tanpa ada rasa kecewa sakit marah..am learning to absord it..benar kan sayang..it will never ever be milik kita apa pun jua..

Sayang..am writting this on your birthday..the first ever day am able to celebrate it with you..with a slice of cake asking you untuk tiup..we had so much fun semalam..till you need to excuse yourself..sayang percayalah am all ready untuk lepaskan apa yang bukan milik i..

Even i need to cry out loud..even it does hurt me badly..but yes am ready..am all ready...

Semalam you ada cakap.. " dalam hidup kita tak selamanya kita akan genbirakan? Ada masa ada shj masalah yang datang..ada masa kita rasa lonely..kita rasa sunyi"

Dulu ramai pesan dont love someone so badly cause i will get hurt badly nanti..i blame myself untuk itu..

Tapi i redha lepaskan apa jua perasaan ni..

I want you to be with your family tanpa ada sikit pun perasaan ragu..adakalanya lukakan perasaan sendiri itu perlu untuk kebaikkan semua orang. Bertahun kita sakitkan hati mereka..bertahun kita ikutkan perasaan sampai kita tak sedar banyak hati yang kita sakitkan..bertahun rahsia ini kita simpan..jadi rasanya dah tiba kita jangan sakitkan lagi hati mereka..terutama yang sentiasa setia sebelah u..

Sayang..jangan risau..u always and will always have a special place in me..i cant delete the memories between u and me,,

I still remember our first hola...the days when u sent me to work..ur first meal from me that chilli crab and butter crab..i still remember when u said " i selalu lalu depan umah tengok rumah u penuh kain kat depan" then later bila am moving out from Ipoh i told you " lepas ni u lalu depan umah i u takkan nampak lagi kain depan rumah"..ingat masa mula jumpa..ingat perasaan mula nampak u.. ingat masa u tgk i make up..ingat masa we spent our nights jalan..our ayam goreng kat Batu Gajah..ingat bila payahnya nak paksa u makan ubat..ingat bila u betulkan rambut..jgn risau sayang..masih terbayang u  cakap " rindu kening u..rindu bibir u..rindu mata u...rindu hidung u"...and yes latest was yesterday..u pegang muka i and buat that faceapps application...syg i promised u that i cherished every second am with you..

Sayang..kita tak pernah nampak jalan kita kan..kita tak pernah tahu bila ia akan berhenti kan..benar semua itu rahsia Allah..

This is not a goodbye syg..it never will be a goodbye..it cant never be..sebab i always want u to know am always be there for you..macamana nak say goodbye bila tiap kali nak balik i will always asked the driver to take one round to your house..

7 tahun dulu..a wife found out bout her man cheated on her..selama tulah dia rasa terasa sangat sangat terluka..airmata dia tak pernah berhenti sebab rasa tu sangat sangat sakit..and i dont want anyone to feel what i've been thru..and i tak nak jadi the bad women..

We can always and always be friend..apa yang akan jadi lepas ni biarlah ianya rahsia Allah..we still can live with memories..we keep the good ones..well we never had the bad ones in fact..remember that  i sayang sangat dengan u..i akan tetap rindu u..rindu mata u..rindu cabut uban u..rindu dengar kentut u..rindu tgk u..rindu bau ketiak u..u can always call me text me..

Thursday, April 6, 2017

Excited sangat

Ada lagi sebulan jer lagi ni...his birthday is on the 6th .. well dari haritu dok fikir nak bagi apa eh kat pakcik ni..jam done...kasut done...baju banyak kali done...perfume pun done...so this time tengah fikir samaada nak belikan wallet or holidays ke but if holidays he needs to go with me..hahahaha...ntahlah undecided lagi ni..

But arrangement hotel dah buat...cake pun dah...deco pun dah..yeayyyy cant wait ..

Awal awal dah mintak permission to celebrate that day with him..really cant wait woooo..

Memula macam mood rajin datang jer nak bake cakes lah bagai...hahahaha...tapi memang mood malas asyik ke laut jerlah..

See you sayang on 5th ni...mi amor

Monday, March 13, 2017

September all alone Jakarta Trip

Semalam bangun pagi dengan gigih semata mata nak tengok harga flight tiket Air Asia yang tengah acah acah promo..Dari teracah acah terus terbeli..oh demmmm..

Yes 28th till 1st Oct bought ticket to Jakarta..its time for a own holiday.Ok yer ni bukan kerja...ni bebetul jalan jalan and teroka sendiri negara orang. Nak jalan jejauh acik belum lah mampu mana kan..so kita jalan dekat dekat jer.

Last year went to Krabi sendiri and this year ke Jakarta pula lah kite..

I sebenarnya looking forward to have a holiday dengan my Mr Tall Dark and not so handsome man...tapi i know dia punya situation so alonelah kita..errr alone ke? hahahahaha..well a fren of mine akan accompany me. Tq kawan..

So just to let him know i wrote it via my whatsapp status.So at least dia tau lah kan...sweet kan cara communicate macam ni..hahahahaha...so sekarang kena update lah cara gitu..

Anyway i just cant wait for that trip..

Jakarta Aku Datang!!! errr lama lagi eh