Saturday, May 6, 2017

Assalamualaikum...

Kita hidup didunia ni dah banyak kita tersasar...terlalu jauh..bangun dan jatuh hidup kita atas tindakan kita sendiri samaada kita sedar atau tidak..

Sayang..its been 3 years now..selamat hari jadi yang ke 38..the first and finally i manage my time to be with you tho its a day early.Dalam sepanjang masa saat itu i appreciate every moment..trust me. Your likes your dislikes..semua dah set dalam kepala ni.

Sayang..i cant be sure if there always be another birthday that am gonna celebrate it with you. Kita tak tahu langkah kita akan berhenti sampai dimana..kita takkan tahu hati kita dapat bertahan sampai bila. If you ask me..yes i cant predict whats gonna happen in the future..but if you ask my heart..yes you always be in me..always,,

Someone told me and he told me these over and over again..kita bukan milik kita..apa yang kita ada bukan milik kita..hati kita nyawa kita harta kita..bukan milik kita..kita tak pernah punya apa apa..kita cuma perlu bersiap sedia melepaskan semua tu tanpa ada rasa kecewa sakit marah..am learning to absord it..benar kan sayang..it will never ever be milik kita apa pun jua..

Sayang..am writting this on your birthday..the first ever day am able to celebrate it with you..with a slice of cake asking you untuk tiup..we had so much fun semalam..till you need to excuse yourself..sayang percayalah am all ready untuk lepaskan apa yang bukan milik i..

Even i need to cry out loud..even it does hurt me badly..but yes am ready..am all ready...

Semalam you ada cakap.. " dalam hidup kita tak selamanya kita akan genbirakan? Ada masa ada shj masalah yang datang..ada masa kita rasa lonely..kita rasa sunyi"

Dulu ramai pesan dont love someone so badly cause i will get hurt badly nanti..i blame myself untuk itu..

Tapi i redha lepaskan apa jua perasaan ni..

I want you to be with your family tanpa ada sikit pun perasaan ragu..adakalanya lukakan perasaan sendiri itu perlu untuk kebaikkan semua orang. Bertahun kita sakitkan hati mereka..bertahun kita ikutkan perasaan sampai kita tak sedar banyak hati yang kita sakitkan..bertahun rahsia ini kita simpan..jadi rasanya dah tiba kita jangan sakitkan lagi hati mereka..terutama yang sentiasa setia sebelah u..

Sayang..jangan risau..u always and will always have a special place in me..i cant delete the memories between u and me,,

I still remember our first hola...the days when u sent me to work..ur first meal from me that chilli crab and butter crab..i still remember when u said " i selalu lalu depan umah tengok rumah u penuh kain kat depan" then later bila am moving out from Ipoh i told you " lepas ni u lalu depan umah i u takkan nampak lagi kain depan rumah"..ingat masa mula jumpa..ingat perasaan mula nampak u.. ingat masa u tgk i make up..ingat masa we spent our nights jalan..our ayam goreng kat Batu Gajah..ingat bila payahnya nak paksa u makan ubat..ingat bila u betulkan rambut..jgn risau sayang..masih terbayang u  cakap " rindu kening u..rindu bibir u..rindu mata u...rindu hidung u"...and yes latest was yesterday..u pegang muka i and buat that faceapps application...syg i promised u that i cherished every second am with you..

Sayang..kita tak pernah nampak jalan kita kan..kita tak pernah tahu bila ia akan berhenti kan..benar semua itu rahsia Allah..

This is not a goodbye syg..it never will be a goodbye..it cant never be..sebab i always want u to know am always be there for you..macamana nak say goodbye bila tiap kali nak balik i will always asked the driver to take one round to your house..

7 tahun dulu..a wife found out bout her man cheated on her..selama tulah dia rasa terasa sangat sangat terluka..airmata dia tak pernah berhenti sebab rasa tu sangat sangat sakit..and i dont want anyone to feel what i've been thru..and i tak nak jadi the bad women..

We can always and always be friend..apa yang akan jadi lepas ni biarlah ianya rahsia Allah..we still can live with memories..we keep the good ones..well we never had the bad ones in fact..remember that  i sayang sangat dengan u..i akan tetap rindu u..rindu mata u..rindu cabut uban u..rindu dengar kentut u..rindu tgk u..rindu bau ketiak u..u can always call me text me..

No comments: