Saturday, May 13, 2017

Day 8

Assalamualaikum sayang

Hari ni Sabtu..hmmm..macam biasa i tak keluar pun..pagi bangun siapkan breakfast and basuh segala baju yang ada..tu jerlah masa yang ada tuk membasuh..

Jap sayang nak angkat kain sbb dah bunyi guruh..

Ok settle ketepikan kain yang sidai tadi..phewww arini banyak cadar..sebab rimas dah lama cadar tak cuci..

Then lepas siap semua tu ni masa relax sebelum masak lunch..taklah masak cuma reheat lauk mlm smlm sebab banyak baki lagi..semalam i masak telur dadar, tahu goreng sambal n sayur meranti tumis..sooo banyak balance jadi lunch reheat jer sbb yang makan cuma berdua kan..

every weekend i akan buat bleach muka tau sayang..nak buang sel kulit mati..guna baking soda and lemon..pastu tenyeh kat muka..then cuci and letak toner. Dah 2 bulan sayang pkai toner buat sendiri..using alkaline water dengan apple cider shj..bau memang yucksssss tapi makes my skin better dari pkai toner ntah pape brand..

Tapi sebabkan minggu ni baru lepas waktu teeeeettt jadi banyak pulak jerawat nak mai kat muka..ni ada seketui tumbuh kat pipi...

Kalau sayang ada sini i buatkan homemade facial special for you...pakej siap urut and cabut uban..hihi..

Sayang..surely tengah golek with that two bunnies kan..

Have great weekend sayang..

Love you
Cembeng gal

No comments: